SOMEONE ONCE TOLD ME…

 

M’ha sorprès molt gratament aquesta pàgina que he trobat per la xarxa.

Consisteix en un projecte que té com a fil conductor la fotografia utilitzada mitjançant missatges gràfics amb la fita que implica el títol, « una vegada em va dir algú que.. »(Someone once told me ) ;  la típica frase que ens han dit en algun moment concret de la nostra vida, i que hem recordat sempre la persona que ens ho va dir, el per què i amb un objectiu concret, tingués efecte o no, però que han tingut impacte sobre la nostra persona.

Les fotografíes, totes en blanc i negre, són de persones de totes les parts del món  que mostren un cartell amb la frase en qüestió la qual els hi ha deixat tanta emprenta, com per compartir-la amb tothom.

Cada dia s’obre la pàgina amb una fotografia nova, i els missatges escrits que acompanyen la fotografia, poden anar en clau d’humor , poden ser el més trascendentals possibles o simplement informatius.

A banda del projecte, que em sembla molt interessant, és publicitat (amagada sota mànega) pels propis usuaris de Flickr, perque com veureu, la gran majoria dels flickeros inclouen la web del seu usuari en el comentari que acompanya la fotografia.

En un inici la imatge visual de les fotografíes, m’ha remès el mític video d’en Bob Dylan “Subterranean Homesick Blues”, però després de llegir la història de l’origen d’aquest projecte, veig que tampoc ha estat una casualitat sino una grata influència.

 

 

Someone told me once that this project was “photography meets storytelling”

Tal i com diu l’autor del projecte Mario Cacciottolo, la fotografia es troba amb la història, i crec fermament que és així, perque tota fotografia implica missatge, i aquí més explicit que mai, proclama una oda al sentit del missatge fotogràfic.

De totes les fotografíes, em quedo amb aquest última, justament perque és un missatge que em remet a una gran amiga meva: “Tot sempre pasa per alguna cosa a la vida”

 

Anuncis

~ per Suncorner a febrer 19, 2009.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: