Com convertir la mentida en art

El passat cap de setmana, en la secció “Catálogo de Instantes”, que escriu Màrius Carol, en el magazine de LaVanguardia, parlava d’un llibre que acabava de publicar la fotògrafa Alison Jackson, anomenat CONFIDENTIAL.

Lo curiós del llibre, és que les fotografies no són vertaderes, però tampoc són falses, sinó que els seus protagonistes, són els dobles dels personatges que il.lustren. I la fotógrafa ha volgut fer una especie de denúncia, al que ella anomena  un món irreal desde la pròpia irrealitat. Es a dir, ha volgut demostrar que la bogeria vers als famosos que conviu amb nosaltres dia a dia, no existiria sino és perque els espectadors l’alimentem amb la nostra atenció.

Jackson es va inspirar amb la pintura de Magritte, Ceci n’est pas una pipe, per elaborar el seu llibre després d’un llarg periode de càstings i proves.

El llibre doncs, obliga a preguntar-nos què és el que veiem i si tenim dret a fer-ho. I sobretot, repacitar sobre la dedicació del nostre temps lliure a temes tant banals i superficials com és la premsa rosa i el “famoseo”. 

Anuncis

~ per Suncorner a Desembre 7, 2007.

2 Respostes to “Com convertir la mentida en art”

  1. M’agraden les fotos que ha fet, provocadores, reals i irreals.
    Genial!

  2. Provocadores sens dubte, però si se sap que no són reals, com és el cas, perfecte, perque el treball és l’elaboració desde un punt de vista artístic. Però per una altra banda, dóna què pensar, perque si estem en un punt que podem arribar a fer coses com aquestes, es qüestionable la veracitat de tot el que s’arribi a publicar, i som totalment susceptibles a creuren’s tot el que veiem.O almenys, és el que em fa pensar al veure treballs com aquests.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: